POLITIKA PRIVATNOSTI

Ova Politika privatnosti utemeljena na Općoj uredbi o zaštiti podataka (GDPR) objašnjava koji se osobni podaci prikupljaju u vezi s našim djelatnostima, kako te podatke obrađujemo, koristimo i štitimo, u koje ih svrhe upotrebljavamo, kao i vaša prava povezana s vašim osobnim podacima.

TEMELJNO NAČELO NAŠEG POSLOVANJA JE PRIVATNOST I ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA

Privatnost pojedinaca i zaštita osobnih podataka temeljna su ljudska prava. Dužnost nam je brinuti za osobne podatke koje prikupljamo, obrađujemo i pohranjujemo. Vaši osobni podaci su naša odgovornost i prikupljamo ih i obrađujemo samo kada je neophodno uz osiguranje sigurnosnih mjera njihove zaštite.

Doktor Vau – specijalistička veterinarska praksa za male životinje, kao i svaka veterinarska ambulanta unutar VETTI GROUP d.o.o. drži se sljedećih načela s ciljem zaštite privatnosti i osobnih podataka vlasnika životinja kao svojih pacijenata i svih osoba čije osobne podatke obrađujemo:

· Ne prikupljamo više osobnih podataka nego što je nužno potrebno

· Osobne podatke ne koristimo u svrhe o kojima niste pravovremeno upoznati

· Ne čuvamo osobne podatke ako više nije nužno

· Nikada ne prodajemo, ne posuđujemo niti distribuiramo osobne podatke

· Osobne podatke ne šaljemo trećim stranama bez vašeg znanja i ako nije zakonito

· Ne koristimo nikakvu automatiziranu obradu radi donošenja odluka niti profiliranje

· Kontinuirano osiguravamo da su osobni podaci sigurno pohranjeni i zaštićeni.

Važno je pročitati ovu Politiku privatnosti i nadamo se da ćete izdvojiti vrijeme i vašu pozornost. Trudili smo se da bude napisana što jasnije i da bude svakom razumljiva sa željom da zadržimo vaše puno povjerenje u način kako postupamo s osobnim podacima.

Ako ćete, nakon što je pročitate, imati daljnja pitanja o zaštiti osobnih podataka u veterinarskim ambulantama VETTI GROUP d.o.o., budite slobodni u svakom trenutku obratiti se našem Službeniku za zaštitu podataka:

Igor Barlek, CIPP/E, Službenik za zaštitu podataka VETTI GROUP d.o.o.

· emailom na adresu privatnost@vetti-group.hr ili bi@biconsult.hr ili

· poštom na adresu VETTI GROUP d.o.o., Ulica Josipa Marohnića 3, 10000 Zagreb.

Redovito unaprjeđujemo našu Politiku privatnosti kako bismo unaprijedili i zaštitu vaših podataka.

 

Ova Politika privatnosti ažurirana je 15. siječnja 2024.

 

1. TKO SMO MI

VETTI GROUP d.o.o., Ulica Josipa Marohnića 3, 10000 Zagreb, voditelj je obrade vaših osobnih podataka i određuje svrhe i načine obrada vaših osobnih podataka te brine o osiguravanju svih mjera sigurnosti vaših osobnih podataka, a u odnosu na osobne podatke vlasnika životinja također nastupa u ulozi zajedničkog voditelja obrade s povezanim društvima – PROVECTUS CAPITAL PARTNERS d.o.o., Ilica 1A, 10000 Zagreb.

2. KOJE PODATKE OBRAĐUJEMO, KAKO i KOLIKO DUGO

Pri prijavljivanju na veterinarski pregled

U te svrhe neophodni su nam vaši osnovni osobni podaci (ime i prezime) i kontaktni podaci (email) radi učinkovite komunikacije i postizanja što boljeg razumijevanja vaših želja i potreba te radi dogovora oko termina pregleda. Podatak o vašem telefonskom broju je izuzetno koristan kako bismo mogli našim povratnim telefonskim pozivom što točnije utvrditi vaše želje i potrebe u području veterinarske medicine. Ukoliko ipak odustanete od pregleda, trajno ćemo izbrisati sve vaše osobne podatke.

 

Tijekom pružanja usluga veterinarske medicine

Temeljem našeg legitimnog interesa, a u skladu sa Zakonom o veterinarstvu, Zakonom o zaštiti životinja i podzakonskim propisima te svakako u vašem osobnom interesu kao vlasnika životinje, za koju brinemo i pružamo usluge veterinarske medicine, zadržavamo nužan skup Vaših osobnih podataka. Konkretno, za vlasnike pasa obrađujemo vaše osobne podatke sukladno Pravilniku o označavanju pasa (ime i prezime vlasnika, OIB i broj osobne iskaznice, podatke o vlasništvu i odjavi te adresu).

 

Nužan skup osnovnih osobnih podataka (ime, prezime, OIB, adresa, izvršena usluga) u svrhe izdavanja računa za usluge zadržavamo u skladu s računovodstvenim i poreznim propisima.

 

Videonadzor

Isključivo u svrhe zaštite sigurnosti osoba koje budu obuhvaćene zakonitim perimetrima snimanja te u svrhe zaštite imovine i sprječavanja protupravnih radnji usmjerenih prema našoj imovini od krađe, razbojstva, provala, nasilja, uništenja i sl., u skladu s našim opravdanim i dokumentiranim legitimnim interesom, nadziremo isključivo prihvatljivi prostor veterinarskih ambulanti, čiji su perimetri snimanja jasno označeni lako uočljivim obavijestima. Snimke videonadzora pohranjujemo u pravilu do mjesec dana, ovisno o količini snimljenih zapisa na mediju za pohranu, a najduže 6 mjeseci.

 

Selekcija kandidata za radna mjesta i zapošljavanje

Tijekom postupaka selekcije kandidata i zapošljavanja prikupljamo osnovne podatke o kandidatima s namjerom sklapanja ugovora o radu, ime i prezime, adresu stanovanja, email adresu, telefonski broj, obrazovanje i radno iskustvo te ostale podatke koje nam sami dostavite putem životopisa, kao skup vaših osobnih podataka važnih za provođenje postupka selekcije i zapošljavanja. Nakon završetka postupka selekcije, izabrane kandidate zapošljavamo i pri tom prikupljamo sve potrebne podatke sukladno zakonskim obvezama, dok zamolbe i osobne podatke neprimljenih kandidata vraćamo na zahtjev ili trajno uništavamo, a temeljem vaše privole ih zadržavamo za eventualnu mogućnost zapošljavanja u budućnosti.

 

Osobne podatke kandidata za radna mjesta dijelimo s PROVECTUS CAPITAL PARTNERS d.o.o., Ilica 1A, 10000 Zagreb, kao povezanim društvom temeljem valjanog legitimnog interesa, u skladu s odredbama GDPR-a.

 

Pravo potrošača na prigovor

Svakom našem pacijentu osigurano je pravo podnošenja prigovora ili reklamacije na pružene usluge, pri čemu prikupljamo nužan skup osobnih podataka podnositelja prigovora i zadržavamo na rok do 12 mjeseci, u skladu s propisima u području zaštite prava potrošača.

 

Prikupljanje vaših osobnih podataka na našoj web stranici

Iako možete koristiti našu web stranicu bez davanja osobnih podataka, kada nas kontaktirate putem naše kontakt forme u svrhe narudžbe za veterinarski pregled ili tretman ili u svrhe eventualnog zapošljavanja, uspostave poslovnog odnosa ili upita, prikupljamo vaše ime i prezime i email adresu, a podatak o vašem telefonskom broju je izuzetno koristan kako bismo mogli našim povratnim telefonskim pozivom što točnije utvrditi vaše želje i potrebe u području veterinarske medicine. Sve dok imamo otvorenu komunikaciju u smislu uspostavljanja suradnje i dogovaranja pregleda prikupljat ćemo vaše osobne podatke te ih brišemo po prestanku daljnje komunikacije, po isteku svih zakonskih obveza ili prestanku postojanja zakonitih temelja iz GDPR-a povezanih s obradama vaših osobnih podataka.

 

Naša web stranica nije predviđena za pružanje usluga maloljetnicima mlađima od 16 godina te je u tu svrhu neophodno priložiti suglasnost roditelja ili nositelja roditeljske odgovornosti prije davanja osobnih podataka putem naše kontaktne forme.

 

Naša web stranica sadrži i poveznice na druge web lokacije i društvene mreže te se na njih ne odnosi ova Politika privatnosti. Preporučamo da pročitate uvjete zaštite privatnosti svake web stranice i društvene mreže koju posjetite, a posebno gdje ostavljate podatke.

 

Kolačići (Cookies)

Naša web stranica koristi male tekstualne datoteke i postavlja ih na vašem računalu ili uređaju u svrhu prilagođavanja sučelja vašeg web preglednika. Kolačići neophodni za osiguranje funkcionalnosti naše web stranice ne mogu se isključiti. Uobičajeno se postavljaju kao odgovor na vaše radnje koje uključuju zahtjev za uslugama, kao što su postavke kolačića, prijava ili ispunjavanje obrazaca. Za uporabu ostalih kolačića kojima bismo prikupljali vaše osobne podatke neophodna je vaša prethodna privola, a i u slučaju izostanka vaše slobodne privole vi i dalje možete u potpunosti koristiti našu web stranicu i imati neometan pristup do svih njenih sadržaja.

 

Naša web stranica koristi slijedeće kolačiće neophodne za njenu funkcionalnost:

Naziv Trajanje Svrha

cookielawinfo-checkbox-necessary 1 godina funkcionalni, praćenje davanja privola

cookielawinfo-checkbox-non-necessary 1 godina funkcionalni, praćenje davanja privola

PHPSESSID sesijski funkcionalni

 

Temeljem vaše privole naša web stranica koristi slijedeće analitičke i marketinške kolačiće nužne za njenu funkcionalnost:

Naziv Trajanje Svrha

__utma trajni Google Analytics, izračun dana i vremena narudžbe

__utmb sesijski Google Analytics, bilježenje vremena posjeta

__utmc 30 minuta Google Analytics, bilježenje vremena posjeta

__utmt 10 minuta Google Analytics, bilježenje broja zahtjeva

__utmz 6 mjeseci Google Analytics, bilježenje ključnih riječi i web pretraživača

_ga 2 godine Google Analytics, za identifikaciju korisnika i statistike posjeta

_ga_* 1 godina Google Analytics, za statistike posjeta

_gat_gtag_UA_* 1 minuta Google Analytics, za identifikaciju korisnika

_gid 1 dan Google Analytics, za statistike posjeta

 

3. TKO IMA PRISTUP DO VAŠIH PODATAKA

Surađujemo s isključivo pouzdanim poslovnim partnerima koji nam pomažu pružati i unaprijeđivati naše usluge te činiti našu direktnu komunikaciju s vama učinkovitijom. Pristup vašim osobnim podacima pružamo ovlaštenim vanjskim izvršiteljima obrade u svrhu obrade osobnih podataka u naše ime i na temelju naših izričitih uputa temeljem sklopljenih ugovora o obradi osobnih podataka sukladno članku 28. GDPR-a. Ti su partneri obvezni strogo poštivati obvezu povjerljivosti u skladu s ovom Politikom privatnosti, s ugovorima koje smo s njima sklopili i u skladu s obvezama iz GDPR-a.

 

Naši su izabrani vanjski izvršitelji obrade poslovni partneri koji za nas osiguravaju usluge ostvarivanja kontakta s vlasnicima životinja, selekcije kadrova, IT usluge i usluge održavanja poslovnih aplikacija i sustava, videonadzora i web i email hostinga, bez kojih ne bismo bili u mogućnosti osigurati ispunjenje najviše kvalitete naših usluga.

 

4. VAŠA PRAVA

U bilo kojem trenutku slobodni ste nas kontaktirati u svrhu ostvarivanja svojih prava u području zaštite vaših osobnih podataka. Vaša prava su slijedeća:

 

Pravo pristupa osobnim podacima

Imate pravo na pristup svojim osobnim podacima i na informiranost koje podatke i na koji način obrađujemo, s kojom svrhom i na koji rok. Pružamo vam mogućnost da dobijete i kopiju svojih osobnih podataka.

 

Pravo na ispravak osobnih podataka

Imate pravo na ispravak ili dopunu netočnih ili nepotpunih osobnih podataka koje smo prikupili.

 

Pravo na brisanje osobnih podataka

Imate pravo zatražiti nas da izbrišemo vaše osobne podatke, kada podaci više nisu potrebni za ostvarenje svrhe za koju su bili prikupljeni, kada podnesete opravdani prigovor ili se vaši osobni podaci obrađuju nezakonito.

 

Pravo prigovora

Imate pravo prigovora na određeno postupanje s vašim osobnim podacima. Primjerice, možete uputiti zahtjev da prestanemo obrađivati vaše osobne podatke za svrhe izravnog marketinga putem newslettera.

 

Pravo na ograničenje obrade

Možete zatražiti od nas da ograničimo obradu podataka, primjerice, kada je brisanje, ispravak ili prigovor u vezi s vašim osobnim podacima na čekanju i/ili kad nemamo valjanu osnovu za obradu vaših podataka a želite da ih zadržimo. Kada je obrada ograničena, vaši podaci će biti pohranjeni i neće se dalje obrađivati. Primjerice, ako osporavate točnost svojih podataka, obrada takvih podataka će se ograničiti dok se ne osigura da su podaci točni.

 

Pravo na prijenos podataka

Kada se obrada vrši automatiziranim načinima obrade na temelju ugovora ili privole, imate pravo primiti osobne podatke koje ste nam dostavili u strukturiranom i uobičajeno korištenom strojno čitljivom formatu i svojom odlukom prenositi takve podatke trećim stranama.

 

Ukoliko želite iskoristiti bilo koje od prethodno navedenih prava, budite slobodni podnijeti zahtjev:

§ putem emaila na privatnost@vetti-group.hr ili

§ poštom na adresu VETTI GROUP d.o.o., Ulica Josipa Marohnića 3, 10000 Zagreb.

 

Na vaš ćemo zahtjev odgovoriti u najkraćem mogućem roku, a najkasnije mjesec dana od primitka vašeg zahtjeva. U slučaju nemogućnosti sigurne potvrde vašeg identiteta bit ćemo slobodni zatražiti dodatnu provjeru identiteta podnositelja zahtjeva.

 

Ako smatrate da naše postupanje s Vašim osobnim podacima nije zakonito, u svakom trenutku možete uložiti prigovor izravno nadležnom nadzornom tijelu – Agenciji za zaštitu osobnih podataka (AZOP), Selska cesta 136, 10 000 Zagreb, telefon: 01 4609 000, email: azop@azop.hr.

 

UNAPRJEĐENJE OVE POLITIKE PRIVATNOSTI

Zadržavamo pravo tekst ove Politike privatnosti povremeno prilagođavati i unaprjeđivati, prije svega u svrhu poštivanja zakonskih promjena, odnosno, u slučaju promjena u svrhama i načinima obrade. Međutim, vaša prava koja proizlaze iz ove Politike privatnosti ili iz odgovarajućih zakonskih propisa nećemo ograničavati niti umanjivati. U slučaju da dođe do promjena koja mogu utjecati na vaša prava, o tome ćemo vas obavijestiti pravovremeno i izravno na primjeren način.